Begeleiding

Begeleiding

Er is zo veel te ontdekken: van themadagen tot hele jaarprogramma’s en van bestaande workshops tot bijeenkomsten op maat. Ik begeleid je verder op jouw pad en help je stappen te zetten in jouw leven vol verwondering. Alleen, met mij of samen met anderen.

Verdieping & verrijking

De kracht van rituelen

Iedereen kan rituelen maken. Daar hoef geen tovenaar of heks voor te zijn. Rituelen zitten in ons DNA, we zijn geboren met rituelen in ons bloed. Om te vieren, te verwerken, om te veranderen of te verbinden. In onze huidige maatschappij zijn we de kracht van rituelen een beetje vergeten. Zijn we het stilstaan bij grote – maar zeker ook de kleine – momenten wat verleerd. Tijdens themadagen leer ik je weer kijken naar de impactvolle momenten in je leven. Ik laat je zien hoe rituelen zorgen voor rust, balans, zelfvertrouwen en een gevoel van verbondenheid en leer ik je hoe je zelf aan de slag kunt met het ontwikkelen van rituelen die bij jouw leven passen. Zo leer je jezelf om betekenis te geven aan speciale momenten.

Themadagen 2021

Themadag ‘Overgangsrituelen’

Onder voorbehoud van de corona-maatregelen 
Een dag (online of live) gericht op rituelen om belangrijke drempelmomenten in het leven vorm te geven. Denk aan eerste schooldag, pubertijd, volwassendom, overgang.

Themadag ‘Echtscheidingsrituelen’

Onder voorbehoud van de corona-maatregelen 
Wat met een ritueel verbonden is, moet je ook met een ritueel ontbinden. Tijdens deze dag kijken we naar rituelen om je los te maken van de ander. En we bespreken de verschillende manieren om dat te doen: alleen, samen of samen als gezin.

Themadag ‘Relatierituelen’

Onder voorbehoud van de corona-maatregelen 
Hoe verbind je je aan elkaar en met welke rituelen kun je ook tijdens een lange relatie zorgen voor verdieping en verrijking.

Themadag ‘Herdenkingsrituelen’

Onder voorbehoud van de corona-maatregelen 
Een dag gericht op het herdenken en gedenken van overleden dierbaren én rituelen rond troost.

Verwondermeditaties

Reizen op energie

Even een moment voor jezelf om je te verbinden met je eigen wijsheid, met de aarde en het universum. Tijdens de verwondermeditaties neem ik je iedere maand mee op een geleide audioreis naar prachtige plekken buiten je bewustzijn. Ik geef mijn meditaties intuïtief vorm op basis van de energie of thema’s die op dat moment spelen. Gun jezelf de tijd voor verstilling en verrijking. Ervaring met mediteren is geen ‘must’.

Jaarprogramma seizoenen

Jouw magisch mooie leven

Vroeger leefden onze voorouders op het ritme van de natuur en hadden ze verschillende rituelen om deze momenten in het jaar te markeren en een persoonlijke betekenis te geven. Veel van deze rituelen zien we nu nog terug in de manier waarop we de feestdagen in het jaar aankleden en vieren. Maar de diepere betekenis en de achtergronden van deze seizoensrituelen zijn we ergens een beetje kwijt geraakt.

Tijdens de jaartraining Jouw Magisch Mooie Leven, nemen Shamim Meijs en ik je mee in de seizoensenergie. Tijdens 8 live bijeenkomsten geven we je kennis, rituelen en ondersteuning om de jaarenergie in te zetten voor jouw magisch mooie leven. Want het ritme van de seizoenen zorgt niet alleen voor veranderingen in de natuur, maar ook voor de ontwikkeling van ons zelf.

Lieve woorden van blije mensen

“Ik vond het heel fijn onderdeel uit te maken van het ritueel. Ik heb vooral de grote dankbaarheid ervaren die ik dit jaar voelde. Over hoe goed ik het heb. Dit ritueel nodigde me uit om vol in die dankbaarheid te stappen, te voelen en te ervaren en het niet ‘for granted’ te nemen. De stappen van het ritueel waren prachtig vormgegeven en je inleidende video’s waren een feestje om naar te luisteren. Tel daar het samen online uitvoeren en delen via krachtige Zoom-sessies bij op en dan heb je een gouden combinatie.”

Sonja Werners

“Ameike bezit de kunst van luisteren en vragen stellen zonder oordeel. Iets visueels maken werkt voor mij om een situatie nog scherper te krijgen. De symbolen hielpen me om reflectiever te kijken naar mijn vraagstuk. Een paar dagen na de sessie stuurde Ameike mij nog een prachtig zelfgeschreven gedicht toe plus opdrachten én kadootjes. Wat was ik verrast. Er kwam een stroom van betrokkenheid en warmte uit de envelop. De sessie met Ameike heeft me rust gegeven en daar ben ik haar dankbaar voor”.

Su-Anne van Waes

“De symboolopstelling die Ameike gebruikt legt bloot wat niet in ´woorden te vangen is´. Ik kreeg direct beeld bij mijn gevoel, door de materialen en doordat Ameike erbij was om de diepere betekenis van de symbolen toe te lichten. Dat maakte het mooi tot één geheel. Puur op intuïtie. Niet denken, maar doen. Je hoeft hiervoor niets te kunnen, een bepaald niveau te hebben of wel of niet spiritueel aangelegd te zijn.  Het is niet alleen een cadeau voor jezelf, maar ook in een professionele setting heel verhelderend.”

Josine Snippe