Organisaties

Dit heeft zin

Rituelen in organisaties

voor jouw organisatie

Dit heeft zin

Ook in organisaties kom je momenten tegen waarop je iets wilt vieren, verwerken, verbinden of veranderen. De emoties die bij deze momenten horen, zitten vaak verstopt in de onderstroom van een team of organisatie. Ze zijn niet zichtbaar of tastbaar. Organisatierituelen helpen om onderliggende emoties in teams, organisaties of veranderprocessen zichtbaar en tastbaar te maken. Om zo op een bewuste manier om te gaan met impactvolle momenten in de organisatie. Dit zorgt voor bezielde organisaties, soepelere veranderingen, betere samenwerking, hogere medewerkerstevredenheid en dus ook betere resultaten en prestaties. 

Boost de energie in jouw organisatie

De wendbare organisatie van de toekomst biedt ruimte voor emoties, beseft dat er meer is dan wat je rationeel kunt meten. Een organisatie die zich richt op het managen van energie in plaats van tijd. Die zorgt dat mensen zich niet alleen thuis voelen op het werk maar ook in hun werk. Waar ruimte is voor leven, in plaats van overleven. En dat heeft alles te maken met hoe je de energie van je organisatie managet.

Onze missie? Organisaties en teams bewust maken van hun energie of het gebrek daaraan. En hen praktische tools bieden om deze energiestroom te stimuleren, te balanceren of af te remmen op alle niveaus in de organisatie. Rituelen – of het gebrek eraan – zijn triggers die aangeven hoe het gaat met de energie in de organisatie.

Bewust stilstaan bij energiehuishouding geeft je inzicht in:

  • Hoe je de energie van je organisatie kunt managen of op peil houden.
  • Wat jouw team of organisatie vitaal en duurzaam maakt.
  • Wat de energie in je organisatie of team blokkeert of verzwakt.
  • Hoe je voorkomt dat je energie ‘verspilt’ en vuilnis voor de toekomst creëert.
  • Op welke manier je duurzaam omgaan met energie kunt verwerken in alle werkprocessen.

“Energie is de oorzaak van alle veranderingen”

email

info@rituelenatelier.nl

Telefoon

(06) 55 12 79 28

social media

Webdesign: silkystudios | Illustraties: Karina Grens Illustration | Fotografie: Carmen Vreeburg