Ik ben Ameike

A woman of rituals

Mijn verhaal

Mijn lievelingstaal is symboliek

Als je me vraagt of ik geloof, dan zeg ik ja. Ik geloof in verbondenheid, in de natuur, in de energieën om ons heen. Ik geloof in de kracht van liefde, mededogen en verdraagzaamheid. Ik geloof dat bewuster stilstaan bij de mooie en moeilijke momenten in ons leven ons leukere mensen maakt in een fijnere wereld. Ik geloof dat alles wat we nodig hebben om daar invulling aan te geven in onszelf verborgen zit.

Mijn kracht is taal. Dat is zeg maar ‘echt mijn ding’. Ik heb er in het verleden op verschillende manieren mijn werk van gemaakt. In het ophalen van verhalen, in het begeleiden van mensen in teams in het ondersteunen van veranderingen. Ik spreek veel verschillende talen, maar mijn lievelingstaal is symboliek. Deze taal verwerk ik in rituelen, coaching en begeleiding en themabijeenkomsten. Op een praktische, speelse en nuchtere manier. Omdat ik geloof dat dat kan. Omdat ik geloof in jou!

Over mij

Met zachtheid de wereld opschudden

Ik ben eigenlijk al mijn hele leven bezig met spiritualiteit, magie en rituelen. Mijn favoriete figuren in sprookjes waren steevast de heksen en de tovenaars met hun grote dikke boeken vol kennis en wijsheid. Vroeger stond ik bekend als een dwarrelkind. Een dromer, een danser tussen de tijd. Maar hoewel mijn hoofd misschien het liefst in de wolken was, stonden mijn voeten altijd stevig op de aarde. Ik had al snel door dat magie, rituelen en spiritualiteit vooral te maken hebben met je eigen kern. Met je eigen licht. Niet met vorm of groepen of stromingen. Ik begreep als snel dat iedereen een krachtige wijsheid heeft die een manier zoekt om naar boven te komen. Maar dat we die stiekem een beetje zijn vergeten.

En dus hebben je soms wat hulp nodig om je te herinneren hoe wijs je eigenlijk bent. Van iemand die de stem van je onderbewuste kan vertalen naar ‘gewone mensentaal’. Die jou kan helpen om je innerlijke wijsheid vorm te geven of die je helpt om de onderwerpen die naar boven komen, op te lossen of te verwerken.

Je kent mij van

Verwonderverhalen

Laat je inspireren door mijn rituelen

Mijn favoriete rituelen zijn de rituelen die de wisseling van de seizoenen markeren. Ze vormen mijn ankers door het jaar. Kleine eilandjes van tijd om even op adem te komen van onze hectische samenleving. Maar het ritueel dat het meeste impact op me maakte, was het overgangsritueel voor mijn zonen.

Groter groeien

Lieve woorden van blije mensen

“De symboolopstelling die Ameike gebruikt legt bloot wat niet in ´woorden te vangen is´. Ik kreeg direct beeld bij mijn gevoel, door de materialen en doordat Ameike erbij was om de diepere betekenis van de symbolen toe te lichten. Dat maakte het mooi tot één geheel. Het is niet alleen een cadeau voor jezelf, maar ook in een professionele setting heel verhelderend.”

Josine Snippe

“Ameike’s ritueelboxen zijn een mooi geschenk om te geven. Mooie vormgeving en een zorgvuldig ontworpen ritueel. Het maakt tastbaar wat je in een situatie kunt doen. Ik heb een box cadeau gegeven bij een verhuizing. Maanden later wisten de kinderen nog direct wie ik was: ‘Dat is de mevrouw van de stenen en het mooie doosje’.“

Indra van den Berg

“Stilstaan bij wat echt belangrijk is. Bij wat er in je hart leeft, maar waar vaak geen tijd voor is. Dat is kenmerkend aan de rituelen die Ameike ontwikkelt. De ritueelboxen zijn laagdrempelig, aards, spiritueel én prachtig vormgegeven. Ik ken niemand die dit zo doet. En na de workshop die ik bijwoonde, voelde het alsof ik even op vakantie was geweest. Heerlijk.”

Riekie Weijman