Een nieuwe fase, een nieuwe rol

Vrijgezellenfeest met diepgang

De vraag

Voor een vriendin die ging trouwen, vroeg een vriendinnengroep om een bijzonder vrijgezellenfeest. Ze wilden – naast de vrolijke feestelijkheden – ook een moment van stilstaan en diepgang. Om hun vriendin bewust over te dragen naar haar nieuwe leven en haar nieuwe rol. En om hun eigen rol als vriendinnen  ook op een betekenisvolle manier te markeren.

Verwondervisie

Vijf vriendinnen met allemaal een heel eigen gevoel en karakter. Zo verschillend als de vijf natuurelementen. Zo krachtig als een cirkel. Dat werd de symboliek voor het ritueel dat we samenstelden.

Magisch mooie foto

Het ritueel

Iedere vriendin koos een natuurelement. Vanuit dat natuurelement deelden ze wijsheid en een wens voor het leven en over de vriendschap voor de bruid-to-be. Met foto’s hebben we de natuurelementen verwerkt in een schilderij. De bruid in het midden en alle vriendinnen vanuit een spiraal daaromheen. De spiraal staat symbool voor het leven, loslaten en verdieping. Het is het teken voor de innerlijke reis van de ziel naar buiten. Bij ieder natuurelement hoorde ook een edelsteen, die de vriendin als schat mee mocht nemen haar nieuwe leven in. Als herinnering aan de wensen en de vriendschap. En als steuntje in de rug voor de lastige momenten.

 Bruid Katinka

“Een ritueel als onderdeel van mijn vrijgezellenfeest had ik niet verwacht. Ik was ontroerd door de liefde en aandacht die mijn vriendinnen in het schilderij en ons samenzijn hadden gestoken. Het was zo mooi om hun wensen te ontvangen voor het leven samen met mijn vrouw. Het voelde als een soort beschermspreuk over onze liefde.”

Ontvang magische inzichten

Klaar voor veronderkracht?

In mijn Verwondermail deel ik de geheimen, tips en rituelen met je die passen bij de energie van de maand. Schrijf je snel in en start met jouw magisch mooi leven.